Unge & Menstruationssmerter...

Unge & Menstruationssmerter.jpeg

Vi vil helst at vores børn er glade og veltilfredse, men sådan er det desværre ikke altid. At se sit barn have ondt er en virkelig smertefuld proces, vi vil så gerne kunne hjælpe dem, fjerne smerten uanset om det så betyder, at vi selv skal bære den.

I Danmark har ca. hver 4. unge kvinde smerter i forbindelse med deres menstruation og hos nogle af den er smerterne så voldsomme at de unge bliver sendt tilbage i sengen hver måned i de 1-2 dage hvor smerterne er værst. Desuden stiger deres forbrug af smertestillende medicin i disse dage, men det er ikke uden bivirkninger. Jeg har stået i denne problemstilling både selv og med min datter – begge var vi ikke mere end 14 år, da smerterne toppede og vi blev tvunget til at handle derpå.

Går vi til lægen er mulighederne i første omgang øget smertestillende og derefter p-piller, og vi kan vist hurtigt blive enige om, at der ikke er nogle af disse løsninger, som vi finder super tiltrækkende. Måske tiden er inde til at se sig om efter alternative effektfulde muligheder til at smertelindre vores unge piger.

Vi har tre punkter på kroppen som er meget effektive i behandlingen af menstruationssmerter, disse punkter bruges blandt andre af os kropsterapeuter. Det første er kvindepunktet, et punkt på indersiden af underbenet, hvor tre af vores yin-meridianer mødes i et og samme punkt. Det næste er zonepunktet for æggestokkene, hvilket ligger på indersiden af foden. Det sidste er hypofysens zonepunkt, da hypofysen er hormonsystemets overordnede kirtel, dette punkt er placeret på storetåen. Ved at arbejde bevidst med disse tre punkter, kan smerterne i forbindelse med menstruation nedsættes kraftigt og måske helt forsvinde.

Vi kan også se endnu mere holistisk på problematikken med menstruationssmerter og derved de følelser, der kan ligge bagved.

Menstruation er en påmindelse om vores vilde natur og et tegn på fertilitet og femininitet, det er urinstinkter og kræfter udenfor vores bevidsthedskontrol, som kommer i spil.

Når vi så oplever problemer i forbindelse med menstruation kan det handle om et gemt ønske om at blive gravid eller frygten for at blive det.

Menstruationsproblemer kan også opstå, fordi vi ikke kan hengive os til det naturlige flow. Et flow som står i kontrast til hverdagens krav om ordentlighed og struktur. Sådan fungerer en krop bare ikke altid. Stritter vi imod vores følelser, vil den modstand, vi skaber, give problemer. Problemerne kan f.eks. handle om forholdet til egen kvindelighed, rollen som kvinde eller et anstrengt forhold til mænd.

Kender du til disse udfordringer? Hvordan har du valgt at tackle smerterne?

Jul & Stress...

Kropsterapi & Biler...